Graka.nl > Tuintips > maart

Het voorjaar nadert


In maart wordt het warmer en komt de tuin na een donkere winter weer helemaal tot leven. Houd er wel erg in dat een week vol zon en lekkere temperaturen zomaar afgesloten kan worden met kans op nachtvorst.

Wilt u het voorjaar naar binnen halen? Knip dan enkele takken van een prunus af en zet deze binnen in een vaas. Op deze manier haalt u door de snel ontluikende bloesem het voorjaar in huis!

 

Bemesten


Als het een paar weken niet gevroren heeft, kunt u de tuin bemesten. Alle planten kunnen wat extra voeding in het vroege voorjaar waarderen! Vergeet naast de planten in de border ook de planten in de moestuin, de haag en planten in pot niet te bemesten.

Laat het gras in het gazon wat langer als u het de eerste keer van het jaar maait. Vergeet vanaf dat moment ook niet om het gazon regelmatig te bemesten.

Vijvervissen


Met het stijgen van de watertemperatuur in uw vijver, worden de vissen ook weer actief. Er kan nu ook weer begonnen worden met voeren. Doe dit wel spaarzaam, zodat algen zich niet kunnen voeden met voedselresten.

Zorg in deze periode voor voldoende zuurstof in uw vijver. Tijdig optreden voorkomt vissterfte. De conditie van uw vissen is door de wintermaanden achteruit gegaan. Controleer ze daarom zorgvuldig op ziekteverschijnselen.