Graka.nl > Tuintips > September

 


Bolchrysant


Zet de bolchrysant op een lichte plek, uit de volle zon. Zorg dat de kluit niet uitdroogt en haal regelmatig de uitgebloeide bloemen weg. Op een koele plek bloeit de bolchrysant langer door. Mocht het gaan vriezen haal de plant dan tijdelijk binnen.

Nazomeren


Geniet van de laatste zomermomenten in de tuin. Het einde van de zomer is heerlijk voor de tuin. De dagen zijn vaak nog lekker warm en `s morgens ligt er een mooie dauw op de natuur. Dus aan het werk en genieten van de oogst.

Druiven rijpen het best in de volle zon, verwijder daarom de bladeren die de trossen uit de zon houden. Bij droog weer kunt u appels en peren plukken. Nat geoogste appels zijn vatbaarder voor rotting.

 

Bloembollen


Als de R in de maand zit, kunt u weer volop bloembollen planten. Als u nu plant, kunt u al vroeg in het voorjaar weer genieten van een kleurrijke tuin. Bolbloemen zorgen niet alleen voor geweldige kleuren en geuren in de tuin, maar vooral voor een heerlijk lentegevoel.

Voor een natuurlijk effect schudt u het zakje leeg op de plaats waar u gaat planten, voordat u ze daadwerkelijk plant. Een bol wordt op ongeveer 2x de bolgrootte geplant.