Graka.nl > Tuintips > Mei

Drukte van jewelste


Aan alles is te merken dat de zomer in aantocht is. Kleurige borders en bloeiende voorjaarsbollen maken de tuin tot een fleurig geheel. De blaadjes komen nu ook aan de bomen, waardoor het soms al zomer lijkt!

 

Moestuin en fruit


Dit is de tijd om vorstgevoelige groente als aubergine`s, paprika`s, tomaten, meloen en komkommers te zaaien en te planten.

Geef aardbeien genoeg meststof en haal het onkruid er regelmatig tussenuit. Controleer appelbomen regelmatig op meeldauw en verwijder nabloei bij peren om een infectie met perenvuur te voorkomen. Kortom zorg nu goed voor uw groente en fruit zodat u later van de oogst kunt genieten.

IJsheiligen


De ijsheiligen ontlenen hun benaming aan het gevaar van koud voorjaarsweer voor het gewas, dat in deze tijd in volle bloei staat. IJsheiligen wordt gezien als de grens tussen weer met mogelijk nachtvorst en zomers weer. Het kan gebeuren dat er na half mei nog nachtvorst optreedt, maar die kans is heel klein.

Na 14 mei kunt u dus met een gerust hart  schitterende hanging baskets ophangen en uw buitenpotten vullen met zomerbloeiers.