Graka.nl > Assortiment > Tuinieren > Tuinhout

 

Natuurlijk hout


Tuinhout is praktisch, natuurlijk, sfeervol en makkelijk te plaatsen. Tuinhout biedt de oplossing als u op zoek bent naar privacy of plek waar u heerlijk uit de wind kunt zitten.

Schuttingen, hekken, plantebakken, vlonders, pergola`s, bogen en blokhotten vallen allemaal in de catergorie van houten tuinelementen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aanbod enorm is. kom gerust eens bij ons langs voor ideëen en goed advies.

 

Houten tuinmeubilair

Omdat ons leven zich steeds vaker in en rondom de tuin afspeelt, zijn tuinmeubelen erg in opkomst. Wat is er lekkerder dan in uw eigen tuin of op uw terras te genieten van de natuur en het buitenleven.

Bij de aanschaf van meubels voor in de tuin is het verstandig om rekening te houden met zowel de degelijkheid van het product als het onderhoud dat het meubel nodig heeft. In het algemeen gaan tuinmeubelen langer mee als ze regelmatig schoongemaakt worden of worden voorzien van een beschermlaag. Daarnaast komt het de levensduur te goede als de meubelen 's winters binnen worden opgeslagen.

Blokhutten, prieëlen en carports

Houten tuinhuisjes en blokhutten kunt u voor vele doeleinden gebruiken. Zo kunt u er bijvoorbeeld uw tuingereedschap en/of fietsen in opbergen, kunt u het gebruiken als gezellig zitje, atelier of kantoor.

Er zijn zeer veel verschillende modellen blokhutten; groot, klein, met plat dak, met zadeldak, met lessenaardak, hoekmodellen, modellen met veranda, modellen met luifel en ga zo maar door..

Natuurlijk zijn er ook diverse prieëlen verkrijgbaar die voor meer sfeer en comfort in uw tuin kunnen zorgen. Daarnaast zorgen carports er voor dat uw auto het jaar rond beschermd staat.

Zelf aan de slag

Schutting zetten
Span voor u begint een draad zodat u niet alleen in een rechte lijn werkt, maar dat u ook kunt zien of de palen op de juiste hoogte staan. Bij het zetten van een schutting heeft u één paal meer nodig dan het aantal schuttingdelen dat u gaat plaatsen.

Bevestig het L-beslag op respectievelijk 30, 60 en 120 cm vanaf de bovenkant van de paal voordat u het schuttingdeel monteert.

Blokhut plaatsen
Het leggen van een stabiel, vlak, haaks en waterpas fundament is het belangrijkste onderdeel van de voorbereiding voor het plaatsen van een tuinhuis of blokhut. Helaas wordt dit onderdeel te vaak onderschat en ontstaan later onnodige problemen zoals het verzakken van het fundament danwel het niet goed openen en/of sluiten van ramen en/of deuren.

Daarnaast is het altijd verstandig om bij de lokale gemeente na te vragen of er een vergunning nodig is voor het plaatsen van een blokhut of tuinhuis. Vaak is dit binnen 5 minuten na te gaan. Door op voorhand navraag te doen voorkomt u dat u later uw tuinhuis moet afbreken, verplaatsen of aanpassen omdat u geen vergunning heeft. Controleer vergunningsverplichting

 

Onze merken

Hillhout tuinhout van der Sijde tuinhout Hermadix coatings