Graka.nl > Assortiment > Tuinieren > Gereedschap

  

Geen klus te zwaar


Een mooie, goed onderhouden en onkruidvrije tuin krijgt u helaas niet vanzelf. Water geven, snoeien, aanplanten, maaien en wieden zijn regelmatig terugkerende tuinklussen. Het gebruik van het juiste gereedschap bij deze klussen is enorm belangrijk, tuinieren wordt namelijk een stuk makkelijker en leuker! Natuurlijk adviseren wij u graag over het juiste gereedschap voor welke tuinklus dan ook. Met ons ruime aanbod tuingereedschap, is geen enkele tuinklus meer te zwaar.

Tuingereedschap de basis


Tuingereedschap heb je nodig om je tuin te onderhouden. Als u zelf aan de slag gaat in de tuin, kunt u bijna niet zonder de volgende gereedschappen:

- Spade; voor allerlei klussen zoals het omspitten van de tuin of het aanplanten van bomen en struiken.
- Snoeischaar; voor het snoeien van bladeren en dunne takjes bij diverse bloemen en planten.
- Takkenschaar; voor het grovere snoeiwerk van dikkere takken.
- Hark; voor het egaliseren van uw grind of moestuin en het bij elkaar harken van snoei- en tuinafval.
- Plantschepje; voor het aanplanten van bloembollen of perkplanten.
- Schoffel; voor het onder de oppervlakte afsnijden van onkruid.
- Drietand; voor het openharken van de grond en het wieden van onkruid tussen planten.
- Grasmaaier; als u een gazon heeft, kunt u niet zonder.

Gereedschap en veiligheid


U kunt zich voorstellen dat elektrisch gereedschap verwondingen kunnen veroorzaken bij onverstandig gebruik. Maar ook handgereedschap kan de nodige schade aanbrengen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, houd daarom bij het gebruik altijd rekening met de omstandigheden en de instructies.

Gebruik het gereedschap alleen waar het voor dient, gebruik een spade dus niet als koevoet. Gebruik daarnaast alleen gereedschap waarvan u weet hoe er mee om te gaan. Controleer voor gebruik het gereedschap op defecten en vervang kapotte of loszittende onderdelen. Slijp het als het niet scherp genoeg meer is. Gebruik niet meer gereedschap dan nodig is. Steek scherp gereedschap niet in je zakken en leg het nooit zomaar ergens achteloos op de werkplek neer, bewaar het liever in een gereedschapskist. Zorg dat voor een stabiele houding als u aan het werk bent. Dit betekent dat u vanuit een positie werkt waarbij u uw evenwicht niet kunt verliezen. Zorg voor de juiste bescherming door het dragen van handschoenen of een veiligheidsbri

Zelf aan de slag

Gereedschap kopen
Test voor het aankoop van tuingereedschap eerst of het gereedschap goed in de hand ligt. Let hierbij vooral op het gewicht en de lengte. Als u kiest voor kwaliteit betaalt u in veel gevallen wel wat meer, maar geeft u wel de zekerheid van goed gereedschap waar u jarenlang plezier van kunt hebben.

Onderhoud
Het is belangrijk om uw tuingereedschap goed te onderhouden. Dit zorgt er niet alleen voor dat het gereedschap beter functioneert, het gaat ook nog eens veel langer mee. Als de winter in aantocht is en het tuingereedschap wordt opgeborgen, kunt u het best uw gereedschap meteen een grondige check en onderhoudsbeurt geven. Maak uw gereedschap schoon en smeer bladen, scharnierpunten en veren met een paar druppels olie. Bewaar gereedschap met veren in gesloten stand, zo behoudt de veer zijn spanning beter en langer. Slijp tenslotte de gereedschappen waarmee u knipt of snijdt om ze scherp te houden. Op deze manier gaat u opgeruimd de winter in en kunt u het volgende voorjaar zonder ergernissen direct aan de slag!


Onze merken

Gardena tuinverzorging en gereedschap Flymo elektrisch gereedschap Talentools tuingereedschap